Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 75-årsåldern avled i branden i lägenhetsbranden. Foto: Pontus Stenberg/Media AB

Brand i flerfamiljshus i Salem – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern omkom i måndagens brand i centrala Salem. Branden som tros ha startat i ett kök i en lägenhet är nu enligt räddningstjänsten släckt och det finns ingen rök kvar på platsen.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet. Ytterligare två personer har fått lindriga skador i branden. Personen som avled bodde i lägenheten där det började brinna.

Branden utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

– Man kom fram till att branden startade i ett kök och man misstänker inte att personen startade branden med mening, säger Daniel Wikdahl.

Insats avslutad

Under insatsen gjordes avspärrningar och en del boende fick lämna byggnaden för en uppsamlingsplats.

På måndagskvällen uppgav räddningstjänsten att branden var släckt. Polisen har avvecklat sin insats på platsen. Även räddningstjänsten har lämnat platsen och pratat med de boende om att de kan bege sig tillbaka till sina hem med vissa undantag. Några lägenheter i samma korridor som den aktuella brandlägenheten behöver först städas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.