Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från det brandskadade trapphuset. Foto: Privat/David Nilsson Hamne/SVT

Brand i Geneta – inget tyder på detonation

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i ett förråd till ett flerbostadshus i Geneta i Södertälje. Polisen hade först uppgifter om att en detonation ska ha skett, något som nu inte verkar stämma.

Strax innan klockan 9 på torsdagsmorgonen meddelade polisen att branden var släckt. Några personer undersöktes av sjukvårdspersonal på plats men ingen ska ha varit i behov av vård.

Enligt polisen fanns det först uppgifter om att en eventuell detonation hade skett och därför inleddes en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

– Nu har vi gjort utredning med dörrknackning, uppgifterna om detonation verkar inte stämma och vi har omrubricerat ärendet till utredning av mordbrand, säger polis Per Fahlström.

Då man inte är helt säker på att branden uppstått av en olyckshändelse blir rubriceringen av utredningen mordbrand menar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.