Kraftig rök på Scania i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Vid 00.30 upptäcktes kraftig rök från gjuteriet och räddningstjänsten larmades till platsen. Vid 06-tiden hade ärendet helt lämnats över till Scania. Ingen person har enligt räddningstjänsten kommit till skada.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, men vi tror att värme från en av gjuteriugnarna har antänt takbeläggningen och eventuellt konstruktionen på fastigheten, säger Daniel Kaissidis, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar.

Kraftig rök

Den kraftiga röken gjorde att man först trodde att det rörde sig om en rejäl brand i gjuteriet, men rökutvecklingen lugnade ner sig ganska snabbt och det fanns ingen risk för spridning.

I ett tidigt skede fanns det ingen prognos men vid 06-tiden hade ärendet helt lämnats över till Scania. Det fanns aldrig någon fara för allmänheten och ingen person ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.