I videon visar Carina Bladh hur hon slår boll med endast vänsterhand, trots att hon från början är högerhänt. Foto: Nada Razooq/SVT

Carina fick en stroke för 11 år sen – nu spelar hon golf med en hand

Publicerad

Carina Bladh från Södertälje fick en stroke för elva år sedan, men hon bestämde sig för att kämpa för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Trots att vägen varit svår kan Carina Bladh göra det mesta själv idag, till och med spela golf med en hand.

Sedan barnsben har Carina Bladh sportat mycket. Hon spelade bland annat basket och under ungdomen var hon med i juniorlandslaget.

Men för elva år sedan hände det som förändrade hela hennes liv. Hon fick en stroke mitt under styrketräningen på gymmet. Efter att ha legat i koma i flera veckor vaknade Carina Bladh och hade svårt med bland annat tal och fick använda rullstol.

”En kämpe”

Hon valde att kämpa mot motgångarna och så småningom började hon pröva på nya sporter. För drygt ett år sedan provade hon på att spela golf som blev hennes nya favoritsport.

SVT Nyheter har träffat Carina Bladh och hennes barndomsvän Madeleine Hofmann som hjälpte henne att komma igång med golfen.

– Carina har alltid varit en kämpe, säger hon.

Spela videon för att se när Carina Bladh slår boll ute på ranchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.