Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En detonation har inträffat i ett flerfamiljshus i stadsdelen Geneta i Södertälje Foto: Blåljusbilder/TT

Detonation i flerfamiljshus i Södertälje – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har inträffat i ett flerfamiljshus i stadsdelen Geneta i Södertälje. Två personer har förts till sjukhus.  Flera boende i huset är fast i sina lägenheter.

Larmet om en hög smäll kom in strax före 01. Enligt polis på plats har något detonerat på ett av våningsplanen i huset.

Två personer som ska ha lättare rökskador har förts till sjukhus för kontroll. Nationella bombskyddet kallades till platsen.

– Med tanke på hur trapphuset ser ut får man vara glad att det bara var två personer med lättare skador, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Ett flertal lägenhetsdörrar skadades av tryckvågen. Vissa dörrar skadades så pass allvarligt att utgången helt blockerades, och ett antal personer var under en tid fast inne i sina lägenheter. Enligt polis på plats ska alla vara ute nu.

Enligt Daniel Wikdahl är ingen annan skadad, och räddningstjänsten är på plats för att hjälpa till. Även polisens tekniker är på plats och har inlett en undersökning.

Ännu oklart om dådet var riktat mot någon

Polisens presstalesperson anser att undersökningen kommer pågå under större delen av förmiddagen.

Polisen har inlett förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen utreder även händelsen som grovt olaga hot, fast målsägaren är okänd, då polisen inte vet vem, om någon, hotet skulle vara riktat mot.

Sprängning i Ronna tidigare i veckan

Senast natten mot tisdag riktades en sprängning mot en Sis-anställd i Ronna i nordvästra Södertälje. Enligt polisen utreds eventuella kopplingar med likande ärenden enligt rutin, men de tittar inte specifikt närmare på sprängningen i Ronna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.