Snart får Oliver Zecevic knappt plats med fler blommor. Efter måndagens knivrån har Hölöborna avlöst varandra i butiken för att erbjuda tröst och lämna över en blomma. Foto: Richard Ekman / SVT

Efter rånet i Hölö – kioskägare stöttas av ortsborna

Uppdaterad
Publicerad

Blommor, kärleksförklaringar och pengar har trillat in i strid ström till kioskägaren Oliver Zecevic sedan han blev knivrånad i sin butik under måndagen. Stödet från invånarna har hjälpt honom att repa sig efter den chockartade upplevelsen.

– Det har vänt det hemska till något positivt, säger han.

En till synes vanlig måndagseftermiddag i Hölös tobaksaffär fick en obehaglig vändning när två maskerade knivrånare plötsligt sprang in i butiken. De tvingade ägaren Oliver Zecevic och en kund att lämna över paket, troligen innehållandes mobiltelefoner.

– Det var chock, det kändes nästan inte på riktigt. Jag har aldrig varit med om en liknande situation förut, säger Oliver Zecevic.

Rånarna försvann i väg med bytet i sin bil och Oliver ringde polisen. Fortfarande omskakad.

Men det som hände sedan har lämnat större spår hos honom än själva rånet.

Se vad som hände sedan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.