Tre personer skadades i samband med skottlossningen på Bårstaberget i maj 2020. Foto: SVT/Beri Zangana

Efter skotten på Bårstaberget – nu döms tre män till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Det var i mitten av maj 2020 som tre män skadades i samband med en skottlossning på Bårstaberget i Södertälje. Nu har alla tre män dömts till fängelsestraff av Södertälje tingsrätt.

Skottlossningen inträffade mitt på dagen utanför en livsmedelsbutik på Bårstaberget.

Sammanlagt avlossades ett 20-tal skott mellan de tre männen och alla skottskadades, varav en fick livshotande skador. Två av männen tog sig sedan till hamburgerrestaurangen Max där de inväntade polis och ambulans som sedan tog dem till sjukhus för akutvård.

Döms till fängelse

Nu har samtliga tre fått sina domar. En man i 30-årsåldern bosatt i Stockholm döms till fängelse i två och ett halvt år för olaga vapeninnehav, men frias för försök till mord.

Två män i 20-årsåldern bosatta i Västerås döms i sin tur till fängelse i fem år respektive fyra och ett halvt år för olaga vapeninnehav, grov misshandel och framkallande av fara för annan.

I bevismaterialet finns bland annat beslagtagna vapen och chattar från det krypterade verktyget Enchrochat, ett nätverk som fransk polis knäckte tidigare i våras.

Många Södertäljebor blev vittnen till skottlossningen och en kula gick in genom livsmedelsbutikens fönster.

Se bilder från polisens förundersökning i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.