Hör SVT:s reporter berätta i videon vad som ska ha hänt. Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Fem personer häktade misstänkta för grovt näringspenningbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades fem personer i Södertälje misstänkta för grovt näringspenningbrott. Det handlar om tre mäklare, en revisor samt en företagare. Minst en av dem har kopplingar till en sportsatsning i Södertälje.

Tidigare i veckan greps sex personer i Södertälje misstänkta för grovt näringspenningtvätt för mångmiljonbelopp. En av personerna släpptes och fem begärdes av åklagaren Fredrik Sandberg vid Ekobrottsmyndigheten häktade misstänkta för grovt näringspenningbrott i en fastighetshärva.

– Min klient förnekar brott. Jag är övertygad att han inte har med saken att göra och det kommer utredningen att bevisa, säger Jack Melkemichel, advokat för en av de häktade.

Brottslighet i Södertälje

Åtal ska vara väckt senast 18 juni.

– Nu kommer vi fortsätta med förundersökningen där det bland annat ska hållas förhör med de misstänkta och andra personer, säger åklagaren Fredrik Sandberg.

I videon berättar åklagaren hur koppling mellan personerna hittades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet