Rönningebon hade åtskilliga gram kokain och amfetamin i lägenheten. Foto: Genrebild TT.

Hade kokain och amfetamin i garderoben

Uppdaterad
Publicerad

Amfetamin, kokain och stora summor kontanter hittades i en Rönningebos lägenhet. Han hävdar att allt handlade om eget bruk, men tingsrätten menar att mannen har sålt narkotika och han döms nu till två års fängelse.

Det var vid en husrannsakan som polisen öppnade en garderob i Rönninge och fann stora mängder amfetamin, kokain och kontanter.

Fynden blev början på upphittandet av fler påsar med knark på andra håll i lägenheten och i ett närliggande förråd.

Portionsförpackat knark

I Rönningebons lägenhet fanns förutom portionsförpackade doser av narkotika också en våg och koffein (som brukar användas för att blanda upp narkotikapreparat inför försäljning, enligt domen) samt en anteckningsbok med namn och pengasummor.

Mannen i lägenheten har också skickat och fått en rad sms som tyder på knarkhandel.

Döms mot sitt nekande

Sammantaget gör därför tingsrätten bedömningen att mannen har gjort skyldig till grovt narkotikabrott. Han döms till två års fängelse.

Men mannen nekar, och hävdar att narkotikan var för eget bruk och att anteckningsboken och sms:en handlade om försäljning av bildelar, alkohol och annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.