Halt på vägarna – larm om flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall och halka i stora delar av landet. Ett antal olyckor har rapporterats, men enligt polisen inga allvarliga incidenter.

Enligt polisen har flera mindre trafikincidenter inträffat  i Södertäljetrakten med anledning av väglaget under förmiddagen. Inga personskador har rapporterats.

– Det är halt där och vi har haft lite avåkningar och singelolyckor, men inget direkt allvarligt eller något stoppat trafiken, säger Anders Bryngelsson på Stockhlmpolisens regionledningcentral.

Strax före 11-tiden fick räddningstjänsten larm om en olycka på E20 i Järna.

– Det är en singelolycka och vi fick lämna ganska snabbt. En person fördes till sjukhus med ambulans, säger Leif Jonsson larmopperatör på Södertörns brandförsvar.

Det är oklart hur allvarliga skador det handlar om.

– I övrigt, med tanke på omständigheterna och snövädret, har det varit lugnt med trafikolyckor, säger Mikael Jansson på Södertörns brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.