Kaliffa och Top Cats kommer till Södertälje. Foto: TT

Här är artisterna som besöker Södertälje i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Det värmländska bandet Top Cats är först ut på scenen i Södertälje. Rockabillybandet bildades 2011 och deltog i Melodifestivalen 2012 med låten ”Baby doll”. Men Stora Torget i centrum får även besök av Kaliffa som gör ett stopp med sin sommarturné.

Kaliffas musik är en blandning av reggae, dancehall och svensk pop. Han har tidigare varit medlem i Hoffmaestro. Och är senast känd med låten ”Helt seriöst”.

– Förra året hade vi Lars Christers. Han fyllde hela torget. Vi ville köra på något liknande i år, men går från dansband till Rockabilly som också kan skapa en bra konsert och stämning. Sedan vill vi också få med den yngre målgruppen och därför valde vi Kaliffa, säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator vid Södertälje Centrum.

Kaliffa svänger loss på Stora Torget den 19 juli kl 19.00. Top Cats spelar den 5 juli på samma tid och plats.

Afrobeat som gifter sig med avant garde

Men Södertälje Centrum har även sett till att alfahonan Blenda kommer och gör ett avtryck med sin musik.  Det är en element av jazz, afrobeat och gospel gifta sig med avant gardesound i stark, direkt och stökig modern pop.

Var det någon av artisterna som var svåra att få hit i år?

– Vi har använt oss av en bokare som tagit i kontakt med alla. Och alla ska ha varit jätteintresserade av att komma hit, säger Lena Raattamaa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.