Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När SVT besökte pojkens förskola dagen efter hans död fanns blommor och ljus intill grinden. Hör åklagaren som leder utredningen i videon. Foto: Linda Asmar/SVT

Fyraåring hittades i pool – hör åklagaren om utredningsläget

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om vållande till annans död efter att en fyraårig pojke i Södertälje dog i förra veckan går vidare. Men det finns ingenting som tyder på att det handlar om något annat än en olycka.

– Men en sådan här utredning syftar inte bara till att utreda att någon har begått ett brott, säger åklagaren Tobias Kudrén.

Det har nu gått en vecka sedan en fyraårig pojke avled efter att ha försvunnit från sin förskola och sedan hittats i en pool i en villaträdgård i centrala Södertälje. 

– Vi börjar få en ganska klar bild av vad som har hänt, men jag kan inte gå in på detaljer, säger Tobias Kudrén kammaråklagare på Södertörns åklagarkammare.

Förskolebarn drunknade i Södertälje

Utredningen om vållande till annans död kommer att pågå under hela sommaren tror åklagaren.

Har ni någon misstänkt?

– Nej vi har ingen person som är misstänkt i ärendet i nuläget. Men vi utreder om någon har brustit i att förhindra den här olyckan, säger Tobias Kudrén.

Hör åklagaren i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolebarn drunknade i Södertälje

Mer i ämnet