Hör åklagaren: ”Bevisen från chattarna var tillräckliga – trots att vi inte har beslag av narkotika”. Foto: Polisens förundersökning/TT

Hovrätten beslutar: Domen mot nätverksledaren i Södertälje står fast

Publicerad

Hovrätten finner inte anledning att göra någon annan bedömning än tingsrätten, står det i domen från Svea hovrätt. Därmed fastställs tingsrättens dom mot den utpekade ledaren för Södertäljenätverket.

Södertäljenätverkets utpekade ledare dömdes tidigare i år i tingsrätten för grovt narkotikabrott samt försök till grovt narkotikabrott till fem år och två månaders fängelse. Då han sedan tidigare var villkorligt frigiven tillkom även fyra år och fängelsestraffet blev totalt över nio år.

I klippet kommenterar åklagare Markus Hankkio och försvarsadvokat Johan Grahn domen: ”Man skriver att det finns bevisning som inte är åberopad, det är anmärkningsvärt”.

SVT:s reporter Aida Arslanovic ger dig en inblick i knarkhärvan i videon nedan (14 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljenätverket

Mer i ämnet