Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hovsjöbon Milad Mardo är engagerad i debatten om kriget i Ukraina. Hör honom berätta varför han och vissa andra i Södertälje gillar Putin. Foto: David Moro/SVT

I Hovsjö syns stödet för Putin: ”Utan honom skulle Mellanöstern vara förstört”

Uppdaterad
Publicerad

Synen på kriget i Ukraina är splittrad i vissa delar av Södertälje. Assyria tv har under den senaste tiden lyft debatten mellan de som visar förståelse för Putins agerande och de som motsätter sig Rysslands invasion i Ukraina. Något SVT Nyheter Södertälje rapporterat om.

En av de som visat förståelse för Rysslands president Vladimir Putins agerande är Hovsjöbon Milad Mardo.

– Jag säger inte att det Ryssland gör är rätt. Det är fel att man går in i Ukraina. Men jag förstår varför man ger sig in politiskt och för att man inte vill ha Nato vid sina gränser, säger han.

Skyller på USA och Nato

Åsikterna i debatten är spridda. Många säger att man är emot Putin och hans agerande i Ukraina, medan andra anser att USA och Nato provocerat fram Putins aggression.

Samtidigt utgår de som har förståelse för Putins agerande utifrån egna erfarenheter av USA och Nato. De menar att västvärlden orsakat förödelse i Mellanöstern.

– Utan Putin skulle Mellanöstern vara förstört. Han har gjort mycket för folket där, bland annat i Syrien, säger Milad Mardo.

Hör varför vissa Södertäljebor gillar Putin i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ukrainakriget och Södertälje

Mer i ämnet