Anna Niemierko bor i närheten och är ofta tvungen att uträtta ärenden på apoteket i Hovsjö centrum. Foto: SVT

Inget apotek i Hovsjö – stänger redan på torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Apoteket i Hovsjö centrum kommer att stänga redan i morgon på grund av att Läkemedelsverket har upptäckt brister i patientsäkerheten.

– Jag har två små barn så jag behöver ett apotek i närheten, säger kunden Anna Niemierko.

Idag är sista dagen då apoteket i Hovsjö centrum har öppet, och en still strid av kunder kommer in för att hämta ut receptbelagd medicin.

Läkemedelsverket skriver på sin hemsida att apoteket i Hovsjö, och ytterligare tre apotek inom samma koncern av patientsäkerhetsskäl inte ska få bedriva verksamhet. Men inne på apoteket är det ingen som känner till beslutet.

”Får skaffa barnvakt”

Anna Niemierko bor i närheten och är ofta tvungen att uträtta ärenden på apoteket i centrum. Nu får hon 2,7 kilometer till närmaste apotek. 

– Det är inte bra, jag har två små barn så jag behöver ett apotek i närheten nu när hösten är här blir man nästan stamkund med alla förkylningar, halsfluss och allt möjligt. Om man ska ta sig till ett apotek längre bort så får man ju skaffa barnvakt, eller dra med barnen med 40 graders feber i barnvagn, säger Anna Niemierko.

De stänger på grund av patientsäkerheten, är du orolig?

– Nej, en av tjejerna som jobbar där är jätteduktig. Hon dubbelkollar allt. Men andra gånger har jag kanske varit lite orolig.

UPPDATERING: När SVT Nyheter Södertälje besökte Hovsjö centrum under torsdagen var apoteket stängt med nerdragna metalljalusier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.