Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder inifrån lägenhet i videon. Foto: Ur polisens förundersökning

Känd nätverkskriminell med kopplingar till Södertälje döms till fängelse

Publicerad

En känd gängkriminell döms till fängelse i sex år och fyra månader. Mannen kunde dömas efter att ha varit gömd i Libanon i strax över två år.

Han har förvarat vapen, sprängmedel och narkotika på en adress i Södertälje under 2021. Den 26-årige mannen efterlystes internationellt och kunde gripas i Libanon 28 juni 2023.

Han döms bland annat för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Våldsspiralen i Södertälje

26-åringen är känd av polisen sedan tidigare och har tidigare dömts för vapenbrott. Han kopplas till det kriminella nätverket i Ronna. Enligt polisen ska han ha agerat på uppdrag av ledargestalter i nätverket – men stått över ”springpojkar” i hierarkin.

50-åring friad sedan tidigare

Tidigare har en då 50-årig man misstänkts för att ha ordnat själva lägenheten i Södertälje där man förvarat vapen, sprängmedel och droger, men han friades från alla anklagelser 2022. Något som i mars kommer tas upp på nytt i hovrätten efter att åklagaren överklagat den friande domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet