• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polis på plats efter att pojken hittats död i maj 2001 i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/TT

Klart: Hon blir ansvarig åklagare för ”saxmordet”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet på juni kunde SVT berätta att förundersökningen av det omskrivna ”saxmordet” skulle återupptas. Då var det oklart vem som skulle ansvara för ärendet, men nu är det bestämt.

I slutet av juni beslutade åklagare vid Utvecklingscentrum Göteborg att återuppta förundersökningen i det uppmärksammade mordet på en 11-årig pojke i Hovsjö 2001.

Nu står det klart att ärendet kommer att hanteras av city åklagarkammare i Stockholm och att ansvarig blir vice chefsåklagare Erika Lejnefors, det skriver DN. Erika Lejnefors har semester till den 23 juli och tills dess har chefsåklagare Carl Mellberg hand om förundersökningen.

12-åring erkände

Det var i maj 2001 som en 11-årig pojke hittades död i ett skogsparti i Hovsjö. Några månader senare erkände en tolvårig pojke mordet men erkännandet har han sedan dess tagit tillbaka sitt erkännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.