Foto: SVT

Kommunens miss försenar avhysning från gravfält

Uppdaterad
Publicerad

En miss av Södertälje kommun gör att vräkningen av de EU-migranter som bosatt sig på ett gravfält från järnåldern, har försenats.

I december berättade SVT Nyheter om EU-migranter som satt upp bosättningar på ett gravfält från järnåldern i närheten av Måsnaren.

Då meddelade säkerhetsavdelningen på kommunen att man såg allvarligt på det inträffade och att man inväntade klartecken från Kronofogden för att få avhysa personerna.

Läger på fornlämningar

Måste göra om process

Men ännu har inget besked kommit. För enligt uppgifter till SVT har kommunen missat att skicka in alla handlingar till Kronofogden som därmed har lagt ner ärendet. Det betyder att kommunen nu måste göra om processen.

Men säkerhetschefen Per Tegel, ligger lågt när vi frågar hur det går med ärendet:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

– Vi väntar på att polisen ska identifiera de här personerna som bor på platsen och när det är gjort så kommer förhoppningsvis Kronofogden att verkställa avhysningen, säger han.

”Administrativa förväxlingar”

Men enligt uppgifter till SVT har kommunen klantat till det genom att skicka in fel handlingar så nu måste ni göra om allt. Stämmer det?

– Vi har inte klantat till det utan kan kalla det för administrativa förväxlingar eftersom att vi är flera myndigheter som är inblandade i dessa ärenden. Men det håller på att ordna till sig så jag har en förhoppning om att det kommer lösas.

Innebär det att EU-migranterna bor kvar där nu?

– Jag vet inte, man pratar om att en del av EU-migranterna åker tillbaka till sina hemländer under helgerna. Så just för dagen så vet jag faktiskt inte, det är därför vi har begärt hjälp från polisen att ta reda på de sakerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läger på fornlämningar

Mer i ämnet