Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det kan ta flera dagar innan den tekniska undersökningen kan påbörjas, enligt polisen. Foto: Johanna Talamo/SVT

Efter branden i Nykvarn – mänskliga kvarlevor har hittats på platsen

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Nykvarn har totalförstörts efter att ha brunnit natten mot onsdagen. En person skriven på adressen saknades efter branden.

– Den tekniska undersökningen visade att det fanns mänskliga kvarlevor på brandplatsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Räddningstjänsten fick larm om branden runt 02.20, natten mot onsdag. När de kom till platsen kunde de konstatera att villan var övertänd.

– Vi var där med två stationer och försökt släcka av men villan har brunnit ner till grunden. Vi har lämnat platsen och det finns ingen spridningsrisk även om det fortfarande ryker från källaren, säger Henrik Dewoon Thorén på onsdagsmorgonen.

Mänskliga kvarlevor hittade

Det var från början oklart om någon fanns kvar i villan när branden startade eller om någon skadats. Polisen och anhöriga till personen har inte fått kontakt med den person som är skriven på adressen.

Under den tekniska undersökningen hittade man mänskliga kvarlevor. Enligt polisen kommer det göras analyser för att säkerställa att de tillhör personen som bodde i villan. Anhöriga är underrättade.

För att ta reda på vad som har hänt har polisen inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Vi har spärrat av platsen och inlett en förundersökning gällande mordbrand. Vi kommer göra en teknisk undersökning när det går, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen har inga teorier kring varför branden startat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.