Svårt att hitta lämpliga lokaler var den första motiveringen som gavs till att Utbetalningsmyndigheten inte längre skulle placeras i Södertälje – nu ett år senare visar det sig inte vara hela sanningen. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Ministern: Omdömeslöst att lägga ny myndighet i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Risken för infiltration av kriminella var orsaken till att regeringen backade från att placera Utbetalningsmyndigheten i Södertälje. Det uppger DN.

Utbetalningsmyndighetens huvuduppgifter är att upptäcka och förhindra välfärdsbrott. Förra regeringen ville lokalisera den till Södertälje.

Men i fjol ändrade den nya regeringen planen och valde Stockholm istället. Nu avslöjar DN anledningen till bytet.

– Jag tycker det var väldigt omdömeslöst av den tidigare regeringen att lägga en så viktig myndighet i Södertälje, när vi vet att kommunen har väldigt stora problem med försök till infiltration, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.