Bilden är tagen efter attacken på midsommarafton. Foto: Johan Lundgren

Molstaberg får ersättning för rivna får

Uppdaterad
Publicerad

I mitten på november polisanmälde Länsstyrelsen Molstabergs säteri för att inte skyddat sina får. Nu gör myndigheten en kovändning och betalar ut 281.000 för 51 dödade får.

Turerna kring vargarna i Sjundareviret har varit många. Förra veckan kom beskedet att åtalet mot fårfarmarna vid Molstabergs säteri läggs ner. Nu kommer beslut från Länsstyrelsn i Stockholm om att bevilja skadestånd för får som vargarna dödat mellan den 19 juni och den 17 september i år.

Bidraget på 281.000 kronor ska bland annat täcka kostnaderna för de dödade fåren och merarbete i form av att avlivande av djur, letande i hagar samt flytt av levande djur.

Vargarna i Sjundareviret

Att Molstaberg säteri får ersättning för rivna får är standard och syftet med anslaget är att mildra negativa effekter av det fredade viltet.

Det enda Säteriet får avslag på är extra juridiska kostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet