Molstabergs gård frias från misstankar

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot den vargdrabbade gården om djurplågeri och underlåtenhet att skydda sina djur är nedlagd.

SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat att länsstyrelsen Stockholm efter upprepade vargattacker polisanmält berörda djurhållare för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att skydda sina djur.

Kammaråklagare Mathias Lidberg meddelar nu, enligt Jakt & Jägare att djurägarna på Molstabergs gård frias från misstankarna om djurplågeri och brott mot djurskyddslagen, en underlåtenhet att skydda sina djur mot vargattacker. Åklagarens bedömning ska ha varit att de gjort vad de har kunnat.

Länsstyrelsen i Stockholm får kritik av ägarfamiljens juridiska ombud, advokat Björn Aschan, till hur ärendet med Molstabergs gård och deras vargproblem hanterats. På Jakt & Jägares hemsida uttalar sig Aschan i en ljudfil:

– Det var skönt att länsstyrelsen gjorde en polisanmälan. Hela det här ärendet har, från länsstyrelsens sida, varit olika metoder för att försöka tvinga Molstaberg att sätta upp rovdjursavvisande stängsel eller att flytta får från hagar. Vi var väldigt tacksamma över att det här äntligen flyttades över till jurister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet