Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Radion behöver spara 250 miljoner kronor. Foto: Jessica Gow/TT

P4 Södertälje läggs ner efter fyra år

Uppdaterad
Publicerad

P4 Södertälje läggs ner, något som Sveriges radios vd Cilla Benkö presenterade under onsdagen. Detta som en del av de besparingarna som ska ske på Sveriges radio.

I höstas kom nyheten att radion behöver spara 250 miljoner kronor, varav 150 miljoner av dem på personalkostnader. Men hur dessa besparingar skulle se ut har varit oklart fram tills nu.

180 tjänster av radions ca 2 000 tillsvidareanställda berörs. Ungefär hälften av dem försvinner genom pensionsavgångar och naturlig avgång. 100 personer varslas från Sveriges Radio under onsdagen. En av nerdragningarna blir nu att stänga ner en större del av redaktionen i Södertälje.

Kvar i Södertälje blir två reportrar som kommer arbeta mot P4 Stockholm, men producent, programledare, nyhetssändare och direktsändande reporter försvinner. Dessa har främst arbetat mot det direktsända morgonprogrammet som utgjort P4 Södertälje.

Öppnade för fyra år sen

Hör i videon nedan hur det lät när P4 Södertälje startade för fyra år sedan. Då svarade Sveriges radios vd Cilla Benkö, detta på frågan om varför man just öppnar i Södertälje:

– Det visar väl att det är ett livskraftigt ställe att vara på. Att det händer mycket i Södertälje, att det är ett område som vi alla måste bli bättre på att bevaka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från invigningen 2019. Foto: Samy Dahlman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.