Pernilla Söderblom, kulturskolechef i Salem, kämpar just nu med att få ihop en fortsatt bra verksamhet till hösten trots besparingar. Foto: SVT/Fredrik Gustavell

Så drabbas kulturskolan i Salem av besparingarna

Publicerad

Trots lång kö till kurserna kommer utbudet på Salems populära kulturskola att bantas till hösten. Anledningen är det stora besparingspaketet i kommunen som nu gör att verksamheten tvingas minska budgeten med närmare 600 000 kronor.

– Vi hoppas att den nya omorganiserade orkesterverksamheten blir bra och att alla är nöjda med det vi fortsatt kommer ha, säger Pernilla Söderblom, kulturskolechef.

SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat om det stora sparpaketet i Salems kommun som nu drabbar kulturskolan i form av kurser som försvinner och lärartjänster som dras ner. Dessutom fryser man den planerade sänkningen av avgifterna som beslutades om i mars 2019.

I videon kan ni se och höra föräldrar och barn som drabbas av besparingarna samt kulturskolechefen som berättar om hur man hanterar den minskade budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.