Usko Uutinens (t h) söner Marko Lehtovaara (t v) och Jani Lönnroos (mitten) förklarar hur de blev förbannande på polisen efter att de la ner utredningen om sin fars död redan efter en månad. Foto: SVT

Så reagerade döda mannens son på frikännandet

Uppdaterad
Publicerad

Den döde mannens son hade hoppats få ett avslut på den 22 år långa ovissheten om hur hans pappa dött. Men med dagens frikännande kvarstår nu frågetecknen.

Jani Lönroos har i alla år varit säker på att hans pappa inte begått självmord.

– Han skulle aldrig ta sitt eget liv, han var inte den personen som skulle kunna göra något sådant, säger Jani Lönroos.

Mordet i Ronna 1994

När han nåddes av dagens besked om att den kvinnan från Södertälje, som först erkänt mordet och därefter försök till mord, nu frias, så blev han besviken.

”Inte förvånad”

– Men jag är inte förvånad att domstolen, trots oenigheten, väljer att frikänna henne. Jag tycker inte det finns en tvekan om att kvinnan varit på platsen. Det var ju ingen som tvingade henne att erkänna efter så många år, säger han.

– Det viktiga för oss var att avskriva detta från att vara ett självmord men i och med att hon blir frikänd så vet man fortfarande inte vad som hänt, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ronna 1994

Mer i ämnet