Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kompisen Tiago om sorgen över flytten: ”Det känns som att hela själen har brutits i två.” Foto: David Moro/SVT

Sabina tvingas flytta från Järna: ”Hemskt att man inte har något att säga till om”

Uppdaterad
Publicerad

I november fick Sabina Mokdad beskedet att hennes lägenhet på boendet i Järna var uppsagd och att hon fått en ny placering i Hökarängen.

– Det här är mitt hem, jag behöver bo här för jag känner mig trygg här, säger Sabina Mokdad.

Det är Södermalms stadsdelsförvaltning i Stockholm som beviljat Sabina särskilt boende och boendestöd, insatser via LSS som hon får eftersom hon bland annat har adhd och ångest. Men för tio år sedan flyttade Sabina Mokdad från sin hemkommun Stockholm, och de senaste sju åren har hon bott i en lägenhet på ett boende i Järna.

Nu är det dock slut med det. En lägenhet i Stockholms stad har blivit ledig, och kommunen har därför bestämt att Sabina ska flytta tillbaka.

Försvarar beslutet

Förvaltningen vill inte svara på frågor om Sabinas fall, men menar att de generellt arbetar för att personer som fått insatser beviljade av Stockholm stad ska få insatserna utförda inom kommunen.

– Vi kan göra undantag om personens specifika behov kräver det, eller om vi inte kan erbjuda boende inom Stockholms stad just då, men då är vi tydliga från början med att det är en tillfällig lösning, säger Klara Dourrouj, tillförordnad enhetschef på Södermalms stadsdelsförvaltning.

Hör Sabina Mokdad om flytten: ”Det är min trygghet här som jag byggt upp, och så ska det bara försvinna.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvångsflytt från boende

Mer i ämnet