Vid flera tillfällen fick barnen sitta i klädkammaren Foto: TT

Slog barn och satte dem i klädkammare – döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i Södertälje slog sina barn och stängde in dem i en klädkammare. Nu döms han för misshandel, men frias från åtalet om olaga frihetsberövande. 

Mannen har erkänt att han satt sina två barn i klädkammaren vid sammanlagt 15 tillfällen och att han flera gånger har slagit dem. Han menar dock att han inte gjorde något brottsligt då slagen har varit lätta och dörren till klädkammaren aldrig låstes.

Barnen är tre och fyra år gamla.

Rädda för zombies i klädkammaren

I förhör med barnen framgår det att de fått sitta i klädkammaren länge och vid flera tillfällen. Då lampan automatiskt slocknar när dörren stängs har det varit mörkt därinne. Båda barnen säger att de har varit rädda för att vara i klädkammaren och att de trodde det fanns zombies där. Fyraåringen har även berättat att hon vid ett tillfälle blev slagen så hårt att hon blev röd om kinden.

Pappan berättar i förhör att han sagt till barnen att det fanns zombies i klädkammaren för att få dem att uppföra sig. Han har även spelat upp zombie-musik från mobilen inne i klädkammaren.

Oklart om barnen var inlåsta

Nu har Södertälje tingsrätt beslutat att mannen ska dömas för misshandel. Han döms till 80 timmars samhällstjänst, motsvarande tre månaders fängelse samt behandling i frivården.

Mannen frias från åtal om olaga frihetsberövande, anledningen är att tingsrätten inte kan säkerställa att mannen faktiskt låste dörren till klädkammaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.