Efter nästan fyra månaders arbete är tågstationen Södertälje centrum öppen igen. Foto: SVT

Slut på ersättningstrafik – i dag öppnar Södertälje C

Uppdaterad
Publicerad

Idag öppnar pendeltågstrafiken till och från Södertälje Centrum. Stationen har varit avstängd sedan den 30 april, och resenärer har fått åka ersättningsbussar mellan berörda hållplatser fram till nu.

Anledningen till avstängningen har varit omfattande renoveringar av Södertälje Centrums bangård. Ombyggnationerna har innefattat breddning av plattformarna, tak över perrongerna och spårarbete. Under arbetets gång har resenärer fått åka ersättningsbuss mellan Södertälje och Östertälje. På sistnämnda station upprättades en provisorisk plattform av trä i början av sommaren; detta för att bemöta det ökade antalet resenärer.

Nu är väntan över, och i dag kan pendlare glädjas åt att slippa bytet i Östertälje. De välkomnas av en nybyggd perrong och bredare plattformar.

– Det känns jättebra, det ska bli skönt att inte behöva ta bussar hela tiden, säger Ofelia Lundén, Södertäljependlare.

”Attraktiv miljö” 

Johan Lundin, projektansvarig på Trafikverket hoppas att resenärer ska tycka det var värt väntan, då de arbetat hårt för att skapa en bättre resenärsmiljö.

– Vill man att fler ska åka pendeltåg ska det vara en attraktiv miljö att åka i. Och även då möta de krav som finns på plattsformsbredder. Så att det ska fungera och flyta på smidigt, säger Johan Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.