Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I skogen i Hölö står containrar fulla med byggavfall på rad. Södertälje kommuns säkerhetschef Anna Flink är rädd att det kan utvecklas till en miljöskandal. Foto: Samy Dahlman och Jens Larsson/SVT

Södertälje kommun om containrar i skogen utanför Hölö: Vill stoppa en möjlig miljöskandal

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun är rädda för att byggavfall har grävts ner på en markägares tomt i Hölö.

–Vi jobbar på alla sätt för att hålla sån här typ av verksamhet ifrån oss,  säger Anna Flink som är säkerhetschef i Södertälje kommun.

I december 2020 kom en förfrågan till Södertälje kommun från det företag som köpt containrar med byggavfall från skandalomsusade Think Pinks om att ställa dem på kommunal mark.

Svaret blev nej och istället så sålde företaget sedermera en del av containrarna till en markägare i Hölö som nu ställt dem på sin mark.

– Vi har en problematik med blandat avfall som dumpas i skogar. Det här är ju en miljöbov som heter duga, säger Anna Flink som är säkerhetschef i Södertälje kommun.

SVT har sökt markägaren men han har inte gått att nå.

Se containrarna på markägares tomt i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalerna med sophögar

Mer i ämnet