Hör klubbchefen berätta om planerna och restriktionerna: ”Vi uppmanar alla att duscha hemma”. Foto: Lisa Liljefors/SVT

När allt annat tycks stänga ner – då öppnar Södertälje simsällskap

Uppdaterad
Publicerad

För dem i simklubben som är födda före 2004 har simträningen varit inställd sedan i höstas. Men från och med nästa vecka är alla grupper välkomna tillbaka till träningen igen. Detta samtidigt som den nya pandemilagen är på plats med strängare restriktioner att förhålla sig till.

– De här restriktionerna som nu blir pandemilag följer vi redan, så det är inget som oroar oss, säger Andreas Jonerholm, klubbchef för Södertälje simsällskap, då SVT träffar honom vid Sydpoolen. Några av de åtgärder som klubbmedlemmar uppmanas följa är att byta om och duscha hemma innan träningen. Något som kanske av vissa kan uppfattas som ohygieniskt.

Klubbchefen: ”Vi följer redan pandemilagens restriktioner” Foto: Lisa Liljefors/SVT
Coronaviruset i Södertälje

– Det viktigaste är inte var man duschar utan att man duschar och tvättar sig noga med tvål, de kan man lika gärna göra hemma innan man kommer till träningen. Och för de flesta är det också okej att duscha av sig hemma efter träningspasset, säger Andreas Jonerholm.

Men för de som har lång resväg eller känslig hud och behöver tvätta av sig kloret så är omklädningsrummet öppet, dock med vartannat skåp avstängt.

Spela videon för att höra mer om hur träningen skall bli så säker som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet