Foto: Daniel Westling/SVT

Södertäljebo häktad för sprängdåd mot flerfamiljshus i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

En Södertäljebo är på sannolika skäl misstänkt för ett sprängdåd som inträffade i söndags i Upplands Väsby. Mannen greps senare samma dag och har nu häktats.

Det var vid fyratiden på söndagsmorgonen som larmet om en våldsam explosion i ett flerfamiljshus inkom till polisen.

– När jag öppnade ytterdörren kom rök från trapphuset och glassplitter låg på golvet framför de utblåsta fönstren, sa Dan Melander till SVT, som vaknade av den kraftiga smällen.

Våldsspiralen i Södertälje

Enligt uppgifter till SVT greps en man i 25-årsåldern från Södertälje senare samma dag. På onsdagen häktades han och är nu på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare känd av polisen

Mannen är sedan tidigare känd av polisen, han är bland annat dömd för narkotikabrott.

Mannen är en av flera Södertäljebor som tros vara inblandade i olika dåd i Stockholm den senaste tiden som misstänks har kopplingar till den kriminella miljön.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu säger att det är en förhållandevis liten grupp personer som ligger bakom det våld vi sett i Stockholmsområdet de senaste veckorna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet