Under insatsen rapporterades fler ostraffade ungdomar än vanligt. Foto: TT

Södertäljepolisen: Ovanligt många flickor rapporterade för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Under påsklovet har Södertäljepolisen gjort en särskild insats för att upptäcka ungdomar som innehar eller brukar narkotika. Många tidigare ostraffade ungdomar och ovanligt många flickor anmäldes för narkotikabrott, skriver polisen på sin hemsida.

Insatsen pågick mellan den 6 och 9 april. Enligt polisen har arbetet framför allt varit i förebyggande syfte för att identifiera ungdomar i riskmiljöer. Sammanlagt 15 fall där ungdomar varit involverade rapporterats in.

– Det som är skrämmande är att narkotikan har kommit så långt ner i åldrarna. Det som stuckit ut vid denna insats är att många flickor har blivit misstänkta för narkotikabrott. Det är sällan vi rapporterar så många på så kort tid. Dessutom har det varit många som rapporterats för första gången, säger insatschefen Per-Erik Hessling på polisens hemsida.

Några resultat från insatsen

  • 13 stycken misstänkta narkotikabruk: Åtta pojkar i åldrarna 15-17 år, fem flickor i åldrarna 14-17 år. Sex stycken av anmälningarna angående narkotikabrott eget bruk gällde tidigare ostraffade ungdomar.
  • Två misstänkta narkotikainnehav, pojkar 15 respektive 17 år.
  • Två stycken orossamtal med föräldrar till ungdomar. Samtalen resulterade i anmälan om narkotikabrott genom bruk.
  • 15 anmälningar till socialtjänsten.
  • Beslag av sammanlagt ca 200 gram hasch.
  • Beslag av ca 8 gram kokain.

Källa: Polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.