Foto: Linda Asmar/SVT

Telge bostäder sponsrar läxhjälp

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Telge bostäder erbjuder nu barn i Lina hage och Ronna läxhjälp. Fler ska klara betygen och bostadsområdena ska också bli tryggare.

Moa Arnberg.

Tre timmar två gånger i veckan samlas elever på Lina grundskola för att få hjälp med läxläsning. Projektet finansieras av Telge bostäder, som vill att fler ska få gymnasiebehörighet, öka tryggheten och minska skadegörelsen i bostadsområdena.

– Kan vi få en bra skola och tryggare miljö får vi bättre och attraktivare områden, som vi som bostadsbolag så klart strävar efter, säger Moa Arnberg, projektledare på Telge bostäder.

Uppskattar läxhjälpen

Arkadiusz Hejnar och Taner Seyhan

Eleverna Arkadiusz Hejnar och Taner Seyhan går på läxläsningen eftersom det inte finns så många distraktioner i skolan som hemma och för att lärarna är duktiga på att lära ut.

– Jag har redan märkt skillnad och blivit bättre i flera ämnen, i början var mina betyg inte så bra, säger Arkadiusz Hejnar.

– Hemma är det lätt att börja spela dator, men här är jag tvungen att plugga, säger Taner Seyhan.

Betald feriepraktik

Läxläsning finns även i Ronna, men i Lina hage är eleverna tvungna att skriva på ett kontrakt, har eleverna hög närvaro och lyckas höja sig i ett ämne får de betald feriepraktik under sommaren.

– Det är kul och man får lite pengar, men det viktigaste är att lyckas höja mina betyg, säger Arkadiusz Hejnar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer