Scanias tjänstemän får ett bidrag om de säger upp sig samt större möjligheter till tjänstledighet. Foto: Nada Razooq/SVT

Tjänstemän på Scania får 200 000 kronor om de slutar

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen fick de 10 000 tjänstemännen som jobbar på Scania ett erbjudande på 200 000 kronor om de säger upp sig. Erbjudandet är en del av den planerade nedskärningen.

De anställda får också större möjligheter till att vara tjänstlediga, antingen på 100 procent eller 20 procent och då dras lika stor andel av lönen. Men Scania kan fortfarande säga nej till den som söker om tjänstledighet eller uppsägning. Det gäller den som har en så kallad ”affärskritisk tjänst”.

– Det kommer att kosta men det är en lösning för att minska bemanning på ett frivilligt sätt för att undvika varsel så mycket som det går, säger Karin Hallstan, pressansvarig på Scania.

Förra veckan rapporterade SVT Nyheter också om att Scania erbjuder avgångspension för 64-åringar, och att man har fler paketlösningar som kan komma att erbjudas framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet
Mer Södertälje
Mer Nyheter