• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Södertäljes tillförordnade lokalpolisområdeschef om det senaste halvårets dödsskjutningar. Foto: Helena Boman Brodie

Polisens hypotes om dödsskjutningarna i Södertälje: Rubbade maktbalanser

Uppdaterad
Publicerad

Morden i gängmiljö har ökat i Stockholms län under 2022 jämfört med tidigare år, enligt Caroline Aspegren som är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Södertälje. På ett halvår har det skett tre dödsskjutningar i Södertälje – under 2021 och 2020 skedde totalt två.

Caroline Aspegren säger att det är för tidigt att säga om det finns något samband mellan dödsskjutningarna i Södertälje.

– Vi tittar givetvis på olika typer av samband men så här tidigt väljer man att inte bara titta på en hypotes, säger hon.

Hör mer i klippet ovan om hur polisen arbetar för att klara upp morden.

Karta med skjutningarna hittills i år

Kartan nedan visar alla skottlossningar i Stockholms län under året.

RÖTT: Någon död

ORANGE: Någon skadad

GULT: Endast skottlossning

Den misstänkta skjutningen i Solna den 18 juni och skjutningarna i Upplands Väsby och Kista den 21 juni finns ännu inte med på kartan.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.