Vad som är kvar av de nedbrända affischerna samt Lennart Kalderén (M). Foto: Privat/Salems kommun

Valaffischer nedbrända i Salem

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll i Södertälje och Salem har valaffischerna som sattes upp i helgen vandaliserats. I Salem centrum har Moderaternas plakat bränts ner.

– Det är en bedrövlig vandalism, säger kommunalrådet Lennart Kalderén (M).

Under söndagen blev det tillåtet för partierna att sätta upp sina valaffischer runt om i hela landet. Det tog dock inte många dagar innan flera affischer i Södertälje blivit nedrivna. I Salems centrum brände någon upp tre affischer från Moderaterna.

– Det är en antidemokratisk handling. Min bild är att Moderaterna är en måltavla när det kommer till sådant här, säger kommunalrådet Lennart Kalderén (M).

Val 2018 – #dinröst

Sätter upp nya i centrum

Under det senaste året har Salems kommun satsat uppemot en miljon kronor på ordningsvakter i bland annat centrumet. Detta hindrade dock inte att plakaten brändes ner.

– För varje affisch som förstörs kommer vi sätta upp två nya. Nu var det ju bara tre denna gång så det är inte så svårt att hålla det löftet, säger Lennart Kalderén.

Även Centerpartiets valaffischer i Rönninge har blivit vandaliserade med bland annat klotter med sexuella anspelningar. Vissa affischer har också tagits ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet