• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Hör Magdalena Dolk berätta hur intresset för utomhusträning sett ut under pandemiåret. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Vårträning i covidtider: ”I början är det ju tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Pandemiåret har fått många att vilja hitta alternativ till gymbesök och träning inomhus. Samtidigt har stillasittandet ökat. Här i Rönninge har Magdalena Dolk kört utomhusträning som vanligt – även om den fått anpassas en del.

En ny studie från Mälardalens högskola visar att pandemin fått allt färre att utföra fysisk aktivitet. Dessutom har kvinnor minskat sitt motionerande mer än männen. En av orsakerna tros vara bristen på organiserad träning.

Gymägarna Sebastian och Magdalena Dolk är några av dem som fortsatt med sina träningspass utomhus och under året som varit har allt fler deltagare börjat komma.

Tove Bodin och Johanna Billenman är två av dagens deltagare. I videon längst upp i artikeln berättar de om fördelarna med utomhusträning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet