Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller var på plats efter detonationen vid villa i Södertälje. De boende ska ha varit hemma men ingen skadats. Foto: Blåljusbilder

Villadörr bortsprängd i Södertälje – kopplas till vapenaffärer

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat på en adress i Södertälje natten mot fredag. De boende i huset var hemma vid tillfället, men ingen kom till fysisk skada. Enligt källor som SVT varit i kontakt med är det en konflikt kring vapenhandel som ligger bakom sprängningen.

Strax efter midnatt larmade flera inringare om en hög smäll i ett bostadsområde i Södertälje.

– Det är någon slags bomb som detonerat. De som bor på adressen vaknade av explosionen, men kom inte till skada, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Ett område spärrades av i väntan på tekniker och nationella bombskyddet. På fredagsmorgonen meddelade polisen att man under natten har knackat dörr, gått genom övervakningskameror och genomfört teknisk undersökning.

Enligt flera poliskällor som SVT varit i kontakt med är det en konflikt i spåren av en vapenaffär som ligger bakom nattens sprängning.

Ingen är i nuläget frihetsberövad, och rubriceringen för händelsen är allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.