Södertäljebon Albera Jene och kulturorganisationen Livet Bitch! är två av de nominerade till årets pris. Foto: SVT/Magnus Grimstedt

Här är de nominerade till årets 5i12-pris i Södertälje

Publicerad

Under onsdagen utses vinnaren av Södertälje kommuns lokala 5i12-pris. Det delas ut varje år till personer eller organisationer som arbetar för att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. I år är tre personer och föreningar nominerade i Södertälje.

I Södertälje har 5i12-priset delats ut sedan 1993. Vinnaren utses av kommunen i samarbete med Länstidningen.

Först ut bland de nominerade till årets pris är den 17-årige Södertäljebon Albera Jene som arbetar för att stärka tjejers självförtroende och minska utanförskap genom fotbollsverksamhet.

Organisationen KRIS, Kriminellas Revansch i Samhället, är nominerade till priset dels för sitt arbete med att integrera före detta-kriminella i samhället, men också för att de sprider en positiv bild av staden.

Även kulturorganisationen Livet Bitch! är nominerade för sitt arbete med att göra kulturen mer inkluderande och relevant, samt att främja unga tjejers kulturutövning.

Prisutdelningen sker på Stora torget i Södertälje klockan 11.55.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer