Antalet avgångar från Skavsta har minskat drastiskt. Foto: SVT/Peter Widén

120 anställda korttidspermitteras från Skavsta

Uppdaterad
Publicerad

Flygtrafiken på Skavsta står nästintill stilla och på tisdagskvällen togs beslutet att korttidspermittera omkring 120 personer. 

Ryanair har gått ut med information om att man ställer in sin trafik och att man förväntar sig att det kan hålla i sig under både april och maj månad. 

Joakim Lindholm, operativ chef på Skavsta flygplats, berättar att man bara har haft någon enstaka avgång med bolaget under den senaste veckan. Även övrig trafik har minskat drastiskt. 

Coronaviruset i Sörmland

– Det är ju precis som i övriga Europa. Vi sitter alla i samma båt. Under den närmsta veckan går mellan fyra och fem flyg, säger han.

Några avgångar kvar

Wizz air fortsätter att flyga från Skavsta, men antalet avgångar är få. Under den närmsta veckan går mellan fyra och fem flyg.

– De flyger fortfarande till Budapest och Bukarest, men det är inte så många människor som flyger nu heller. Och allt kan förändras med kort varsel, säger Joakim Lindholm. 

Oklar framtid

Under tisdagskvällen togs beslutet att korttidspermittera 120 anställda på Skavsta.

Hur påverkar det här Skavsta på lång sikt? 

– Det vet vi inte alls, omöjligt att säga. Situationen kommer vara annorlunda än tidigare. Man har ju aldrig sett en sådan här situation tidigare i samhället, säger Joakim Lindholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet