Kvinnan nekar till brott och menar att det hon sa inte var menat som ett hot utan att hon beskrev tidigare händelser. Foto: TT

42-åringen: ”Många kommer få knäskålar sönderslagna”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av brotten som den 42-åriga kvinnan i dag åtalas för är hot mot tjänsteman. Detta efter att hon i förhör sagt att hon hoppas att sjukhuset köpt in extra rullstolar då många kommer att bli skadade.

Det var i mitten av februari som den 42-åriga kvinnan från Eskilstuna förhördes av polis. Hon satt då som nu häktad misstänkt bland annat för att ha mördat sin make och sin pappa vid en sommarstuga utanför Arboga.

Hot i förhör

Enligt förundersökningen ska kvinnan ha fått frågor av förhörsledaren om hon menat allvar när hon bett sitt barn att döda sin make. Då svarade kvinnan att hon inte är någon mördare och fortsätter enligt förundersökningen: 

Arbogafallet

”Däremot blir människor skadade[…] Jag hoppas att sjukhuset har köpt in extra rullstolar för det är många som kommer få sina knäskålar sönderslagna efter det här, alla som skadar mig råkar ut för någonting.”

Blev inte rädd

Förhörsledaren som hon sa detta till var poliskommissarie Kenneth Ågren.

Kenneth Ågren. Foto: TT

Hur kände du när du fick höra det?

– Jag kände väl inget speciellt. Men i det här fallet hotar hon en tjänsteman och det får man inte göra helt enkelt oavsett om jag blir rädd eller inte, säger han.

Blev du rädd?

– Nej.

Nekar till brott

En anmälan upprättades och under fredagen åtalades 42-åringen för hot mot tjänsteman.

Kvinnan själv nekar dock till brott och har uppgett att hon pratade om tidigare händelser. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet