Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du företagens vd Tarja Bergqvist och upphandlingsansvarig samt miljö- och hållbarhetsstrateg Elin Rengman om initiativet. Foto: TT/SVT

Bostadsbolag i Strängnäs bjuder på extra semesterdag – om man skippar flyget

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala fastighetsbolagen Strängnäs Bostads AB och Strängnäs Fastighets AB inför klimatledighet. Anställda på företagen kommer att få en extra semesterdag om de tar tåget istället för flyget när de reser mer än 75 mil.

Bakgrunden till initiativet är att företaget vill bidra till mer klimatvänliga semestrar och få sina anställda att tänka mer klimatsmart.

– Egentligen är det Strängnäs kommun som har tagit fram en ambitiös klimat- och energiplan. I den finns det ett delmål som handlar om hur vi som arbetsgivare ska kunna uppmuntra medarbetare till att resa klimatsmart även på semestrar, säger Elin Rengman, miljö- och hållbarhetsstrateg.

Bland de första att införa

De kommunala fastighetsbolagen i Strängnäs är, enligt dem själva, bland de första med att ta detta initiativ om klimatledighet och det börjar gälla den 1 januari 2023.

– Den stora vinsten är den inställda flygresan. Att man tar tåget istället för flyget när man ska iväg på sin semester, säger Elin Rengman.

I klippet hör du företagens vd Tarja Bergqvist och miljö- och hållbarhetsstrateg Elin Rengman om initiativet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klimatkrisen

Mer i ämnet