Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Upplever att det är mycket lugnare”. Hör Jenny Fahlin, som jobbar på bostadsbolaget Victoriahem i Årby, berätta hur hon upplever att det varit i området den senaste månaden. Foto: SVT

Bostadsbolaget märker skillnad i Årby: ”Mycket lugnare just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året sköts det rekordmycket mellan gängkriminella i Eskilstuna. Majoriteten av skjutningarna ägde rum i Årby. Men senaste månaden har inga grova brott rapporterats in. SVT Nyheter Sörmland besökte Årby för att fråga om boende upplever att det har blivit lugnare i området.

De flesta som vi pratar med väljer att inte ställa upp på intervju framför kameran. Orsaken är oron för konsekvenser att prata öppet om ett känsligt ämne som gängkriminella. Men de vi möter ger oss en liknande bild.

Att polisnärvaron verkligen förbättrats i Årby, men att det inte gjort att rädslan för vad som kan ske i området har försvunnit.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Jag har bott här i 45 år och Årby är inte detsamma som det var förut. Vi ser poliser överallt nu men jag är fortfarande rädd att gå ut när det är mörkt, säger en Årbybo.

– Det har blivit lugnare på senare tid men jag tror att det bara är tillfälligt. Det kommer säkert tillbaka när det blir varmare igen, säger en annan Årbybo.

I videoklippet ovanför hör du Jenny Fahlin vid bostadsbolaget Victoriahem om hur situationen i Årby har förändrats den senaste månaden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet