Åklagaren Fredrik Beijar utreder två grova brott med samma offer. Händelserna verkar dock inte ha någon övrig koppling till varandra. Foto: SVT

Nyköpingsbo åtalas för mordförsök – på man som senare mördades

Uppdaterad
Publicerad

I juni sköts en 19-årig man till döds vid Rosvalla i Nyköping. Men redan några veckor tidigare hade 19-åringen knivskurits i buken. Nu åtalas en 24-årig man misstänkt för mordförsöket.

Den 24-årige mannen nekar till mordförsök på 19-åringen i Nyköpingsområdet Brandkärr 14 maj i år. Och offret, en 19-åring, kommer inte kunna vittna i samband med den kommande rättegången. Han mördades 8 juni i år – vid Rosvalla i Nyköping.

Tidigare konflikt

24-åringen misstänks ha knivskurit 19-åringen i buken så allvarligt att även levern skadats. Enligt åklagaren fanns det risk att offret skulle avlida till följd av knivattacken.

Mordet vid rosvalla

Enligt åtalet finns uppgifter om att dådet föregicks av en tidigare konflikt.

Däremot tror inte åklagare Fredrik Beijar att mordförsöket och det senare mordet har några direkta kopplingar till varandra.

”Ser hyfsat ljust ut”

Trots att det 19-åriga offret avlidit, tycker åklagaren att bevisläget är relativt gott.

– Jag tycker att det ser hyfsat ljust ut. Vi har uppgifter om att han har varit på den här platsen. Sedan får vi se vad folk vill berätta under rättegången. Det är svårt att få folk att prata, sa Fredrik Beijar till SVT Sörmland 9 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet vid rosvalla

Mer i ämnet