Här ska båten ha stulits under fredagskvällen. Foto: Google Earth

Båt värd närmare två miljoner stals – hittades med hjälp av gps

Uppdaterad
Publicerad

Sent på fredagskvällen gick det ett larm från en båt ute i Nyköpings skärgård. Båtägaren larmade polisen och kunde med hjälp av båtens gps se var den var på väg.

Båtägaren larmade polisen till Vålarö utanför Nyköping vid 22-tiden på fredagen. Men hjälp av båtens gps kunde ägaren följa båten och såg att den var i vattnet.

– Vi hade hjälp av Kustbevakningen och vid 22.30 kunde ägaren se att båten verkade vara uppe på land ett par minuter från platsen där den hade tagits. Gps:en gav inte en exakt positionering så vi fick leta lite, men den ledde oss till rätt område, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Polisen söker vittnen

Klockan 23.45 kunde polisen hitta den 10 meter långa båten värd 1,7 miljoner kronor i en avskild vik. Polisen letade efter gärningspersonerna med hund men utan resultat.

Båten saknade ena motorn och polisen vet i nuläget inte om gärningspersonerna hade för avsikt att ta hela båten eller stal den för att ta motorerna.

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Gärningspersonerna borde ha haft en bil för att transportera motorn och kanske ett släp så personer och fordon är av intresse för oss, säger Åsa Willsund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer