– Tjuvarna var ute på tre minuter, säger Hannah Eriksson, säljare på den stöldutsatta bilfirman GP motor i Strängnäs. Foto: Peter Widén

Flera lyxbilar stulna från firma: ”Tjuvarna borrade hål i väggen”

Uppdaterad
Publicerad

Lyxbilar från en bilfirma i Strängnäs stals tidigt på måndagsmorgonen. Det uppskattade värdet är flera miljoner.

Det var vid klockan 04 på måndagsmorgonen som polisen larmades till en bilfirma i Strängnäs. Väl på plats kunde de konstatera att fyra lyxbilar hade stulits. Uppgifter på en bil saknas men de övriga tre har ett uppskattat värde på 2,8 miljoner kronor.

– Vi kommer göra en brottsplatsundersökning under dagen. Vi tror att de har kört ut bilarna från firman, men hur de tagit sig in är oklart, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Kan ha lastats på lastbil

En bil fanns kvar på platsen, och enligt polisen är det troligtvis den bil som gärningsmännen kom i. Nu är polisen i behov av tips och iakttagelser.

– Det är inte ovanligt att man lastar de här bilarna på ett släpfordon för att skydda dem. Såna iakttagelser är väldigt intressanta för oss, så om man har sett bilar som lastats eller lastbilar som står på en plats som ser konstig ut så vill vi gärna att man kontaktar oss.

Det finns i nuläget ingen misstänkt och bilarna är efterlysta.

De försvunna bilarna:

• Nissan GTR (Årsmodell 2009)

Nissan GTR (Årsmodell 2009) Foto: Privat

• Mercedes-Benz AMG E63 (2018)

Mercedes-Benz AMG E63 (2018). Foto: Privat

• Porsche 991 GT3 (2014)

Porsche 991 GT3 (2014). Foto: Privat

• Porsche cayenne (bild saknas)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.