– Vi är supertaggade. Jag tycker att Andra chansen är det finaste efter den stora finalen. sade Martin Roos, vd för destination Eskilstuna, när beskedet om att Eskilstuna är en av nästa års värdstäder kom den 27 augusti. Foto: Jonas Ekströmer/TT / Lina Friberg

Biljetterna till Melodifestivalen sålde slut direkt

Uppdaterad
Publicerad

Biljetterna till Melodifestivalens deltävling Andra chansen som hålls i Eskilstuna 29 februari sålde slut snabbt. Vid lunchtid meddelades att alla biljetter gått åt.

– Jag är inte alls förvånad. Det har funnits ett uppdämt mellobehov i Eskilstuna så vi kände att de kunde vissla iväg ganska snabbt, säger Destination Eskilstunas vd Martin Roos.

Nästa år är Eskilstuna för första gången en av värdstäderna för den ambulerande SVT-tävlingen.

De 2 700 biljetter, som släpptes på torsdagen, till huvudevenemanget i Stiga sports arena gick åt snabbt. Flera personer har hört av sig till det kommunala bolaget Destination Eskilstuna och även till återförsäljare och klagat över att biljettsystemet fungerade dåligt.

”Ingen rådighet”

– Det är bara att beklaga, men så här ser det ut när man släpper biljetter till stora evenemang. Det finns inga servrar som klarar det, säger Martin Roos.

– Men vi har ingen rådighet över biljettförsäljningen.

I samband med Melodifestivaltävlingen kommer en fest att hållas på Fristadstorget. Den är gratis att besöka.

– Till den räknar vi med att det kommer uppemot 7 000 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.