Två liknande bråk om lediga taxibilar urartade i misshandel under helgen. Foto: TT

Misshandel efter bråk om ledig taxi i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har två likartade bråk om taxibilar resulterat i misshandel i Eskilstuna.

I lördags natt strax före klockan tre befann sig en man i 25-årsåldern vid Fristadstorget, där han beställt en taxi för att åka hem.

– Men när han kommer fram till taxin sitter redan två killar där. Det blir lite diskussion dem emellan. Men 25-åringen sätter sig i taxin och åker iväg, berättar Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Sårskador i ansiktet

När mannen klivit av vid Eskilsgatan visar det sig att de två männen följt efter honom i en annan taxi.

– De ger sig på honom och både slår och sparkar och han körs med ambulans till sjukhuset. Han fick några sårskador i ansiktet, men inte några allvarligare skador. Inte så att han blivit kvar på sjukhuset, säger Lennart Vestergren.

Gärningsmännens identiteter är i nuläget inte kända. Men polisen har ännu inte hört alla vittnen och har gott hopp om att kunna reda ut ärendet.

Inget troligt samband

Under natten till söndagen, också vid tretiden på natten, skulle en 23-årig man och hans flickvän gå in i en taxi vid Fristadstorget.

– Då möter de ett sällskap som börjar skrika otidigheter mot dem när de sätter sig i bilen. En person i sällskapet sliter upp dörren och sparkar 23-åringen i ansiktet, berättar Lennart Vestergren.

Även i det fallet har polisen fler vittnen kvar att förhöra.

Trots de likartade händelseförloppen tror inte polisen att det rör sig om samma gärningsmän i båda fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.