Ryanair redovisar halvårssiffror. Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Brakförlust för Ryanair

Uppdaterad
Publicerad

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair redovisar för första gången på årtionden en förlust för sexmånadersperioden april-september.

Antalet passagerare rasade med 80 procent och förlusten för perioden på 197 miljoner euro (drygt två miljarder kronor) kan jämföras med en vinst på 1,15 miljarder euro under motsvarande period i fjol.

Vd Michael O'Leary vill inte ge någon prognos för hela räkenskapsåret, som avslutas i mars 2021, men han räknar med att andra halvåret blir värre än det som avslutades i september.

Coronaviruset i Sörmland

Kapaciteten kommer att anpassas till att flyga cirka 38 miljoner passagerare under hela räkenskapsåret, mot 149 miljoner ett år tidigare.

Enligt Ryanair kan passagerartrafiken bli ännu lägre om regeringar i EU-länderna fortsätter med okoordinerade reserestriktioner.

Senast Ryanair gjorde en förlust för ett räkenskapsår var 2009, men då gick bolaget plus under sommarhalvåret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet