Eftersläckningsarbetet på Lilla Nyby sköts av återvinningsstationen tills vidare. Foto: Maria Lapenkova

Branden släckt – Lilla Nyby öppnar imorgon

Publicerad

Under natten har personal på Lilla Nyby i Eskilstuna lyckats släcka det sista av flishögen som brann på återvinningscentralen. Nu meddelar man att man kommer kunna öppna igen imorgon den 9 augusti.

Det var den tredje augusti som branden startade på Lilla Nyby och sedan dess har återvinningscentralen varit stängd för allmänheten. Efter flera dygns släckningsarbete så har personalen på centralen och räddningstjänst nu lyckats släcka det sista.

– Nu återstår att hålla koll på det flis som ligger i smala sektioner. Det är fortfarande varmt på vissa ställen, men personalen är där med vatten och kyler, säger Vesa Hiltula, återvinningschef på Eskilstuna Energi och Miljö i ett pressmeddelande.

branden på lilla nyby

LÄS MER: ”Räddningstjänsten gör en hjälteinsats, man blir varm i hjärtat”

Snabbare än väntat

Till en början bedömde man att branden skulle vara helt släckt först imorgon men jobbet gick snabbare än väntat och redan under natten mot tisdagen kunde man göra klart släckningen.

TV: Här kämpar personalen med den envisa sopbranden

Oklart vad som startade branden

Vad exakt som startade branden är fortfarande oklart men en utredning pågår just nu. Personalen på Lilla Nyby kommer att fortsätta med att kyla ner träflisen som brunnit och fortfarande är varma. Delar av asfalten ska även smällt av branden och nu förbreder man sig för omasfaltering som ska vara klart om några veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

branden på lilla nyby

Mer i ämnet